София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

След инцидента с кабинков лифт в Анталия: Петима души са арестувани, на 8 е наложен съдебен надзор

При инцидента е загинал един човек, а 17 души са били ранени

24 дниОбщество 15 Иванина Игнатова

Турският министър на правосъдието Йълмаз Тунч обяви, че са арестувани петима души в рамките на разследването на инцидента с кабинковия лифт в Анталия. При инцидента е загинал един човек, а 17 души са били ранени. 

"След оценка на предварителния доклад на експертите, които се произнесоха по разследването на инцидента в Анталия, ... петима души от общо 14 задържани са арестувани, на осем е наложен съдебен надзор, а още един е освободен", написа Тунч в социалната мрежа X.

Инцидентът се случи вечерта на 12 април. Един от носещите елементи се е откъснал и се е ударил в кабината, в резултат на което подът е бил избит. Пътниците вътре са паднали от височина. Движението на лифта беше спряно. Спасителите приключиха евакуацията на 174 души само ден след инцидента. Лифтът е въведен в експлоатация през 2017 г.

Снимка: БГНЕС