София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 13 °C
Варна 16 °C
Бургас 18 °C
Начало Новини Предавания На живо

“Смартфоните ви няма да угаснат“

Топмениджърът на Huawei за България и Северна Македония успокои потребителите

“Смартфоните ви няма да угаснат“

Топмениджърът на Huawei за България и Северна Македония успокои потребителите

12 месецаТехнологии 3 Боряна Райчева


Не изпадайте в паника, устройствата ви няма да угаснат. Това заяви регионалният мениджър на Huawei Consumer Business Group за България и Северна Македония Лонгруи Циу в интервю за „Дневник“.

„Крайните потребители на наши продукти винаги ни питат три основни въпроса. Първият е "Мога ли все още да използвам приложенията на "Гугъл" в моето устройство?". Отговорът е много ясен и категоричен - да, няма никакъв проблем, всичко работи и ще работи нормално“, каза мениджърът.

Вторият въпрос според него е за обновяването на сигурността на операционната система и приложенията. „Ние предоставяме и ще продължим да предоставяме обновяване и коригирането на проблеми на Android, няма никакъв проблем в това“, допълни топмениджърът на Huawei у нас.

Третият въпрос според него касаел ъпгрейд на устройствата с по-нови версии на Android. “И по това в момента преговаряме с "Гугъл". В момента е отворена програма за бета-тестване на Android Q, в която Huawei участва с Mate 20 Pro“, каза Лонгруи Циу.

Той препоръча на българските потребители да се информират директно от съобщенията на американската компания.

„Там ясно бе казано на 20 май: "За потребителите на нашите услуги Google Play и функциите за сигурност от Google Play Protect ще продължат да работят на съществуващите Huawei устройства“, обобщи позицията си топмениджърът.