София -2 °C
Велико Търново -2 °C
Пловдив 2 °C
Варна 4 °C
Бургас 5 °C
Начало Новини Предавания На живо

Стефан Тафров: България не е Гешев, Борисов и Караянчева. Те са корена на проблема

Дипломатът коментира, че най-сетне Европа чу какво казват българските граждани
49 сЕвроком 5790

Аз имам отговорност относно външната политика, но европейските въпроси не са външна политика, те ни касаят пряко. Най-сетне Европа чу какво казват българските граждани - над 2/3 от хората подкрепят протестите.  Това коментира дипломатът Стефан Тафров в ефира на БНТ.

"Спомняте ли си какъв беше предизборния лозунг на ГЕРБ "Европа ни чува" - тя не само ни чу, но ни и видя. С тази резолюция тя каза, че не харесва това, което вижда. От години казваме, че ще заработим като правова държава, а това не се случва. Цвета Караянчева е илюстрацията на този проблем, докато неглижира резолюцията", допълни той.

"В ЕП всички депутати четат световния и европейския печат. Когато Христо Иванов онагледи, че не спазва закона, с акцията в Росенец, целия европейски печат започна да пише за това. Колкото един депутат от ГЕРБ да коментира, че световните медии са платени, така или иначе те ясно представиха картината в България, която не е никак радостна. Това, че протестът се подркрепи . Те не подкрепят управляващите, защото те не са цяла България, а те са малцинство. България не е  Гешев, Борисов, Караянчева, които са корена на проблема, а са българските граждани", допълни той.

По думите на Тафров резолюцията за България не призовава да се ратифицира Истанбулската конвенция.