София 28 °C София 28°C - ясно небе Велико Търново 29 °C Велико Търново 29°C - ясно небе Пловдив 33 °C Пловдив 33°C - ясно небе Варна 32 °C Варна 32°C - ясно небе Бургас 31 °C Бургас 31°C - ясно небе

Стефан Янев: Милиарди са раздадени непрозрачно и корумпирано

Принципът за назначенията и уволненията е един - професионализъм, заяви служебния премиер
1 месецПолитика 11 Антоанета Начева

Има елементи на дълбоко вкоренени корупционни практики. Говорим за милиарди, раздадени непрозрачно и корумпирано. Това заяви служебният премиер пред БНТ и посочи примерите дадени досега, като управлението на язовирите.

"Гражданите трябва да налагат своето мнение и да поставят дневния ред пред политическите партии. Целта ни не е само да търсим проблеми и да ги вадим. Това, което сме направили е изваждане на най-големите проблеми, които са фрапиращи. Не можем да сравняваме политическото говорене и правене, при условие, че сме в това управление от 30+ дни. Тоест за 30 дни ние не можем да променим курса на държавата и схемата, по която работи институционалната среда, обясни Янев. 

"Търсене на професионализъм и вършене на работа по възможно най-добрите стандарти и правила - от това се ръководим. В случая, при отстраняването на ръководителя на държавното разузнаване са нарушени принципи като спестяване на информация. Принципът за назначенията и уволненията е един - професионализъм, ако се наложи ще има още." обясни премиерът.

"Тече проверка, ако има резултати, господин Спецов както е бил назначен, така ще бъде уволнен. Говорил съм с президента и съм казал какво е отношението ми. Президентът е в преки служебни отношения с господин Узунов и въпросите трябва да се отнасят към него", коментира Янев въпросите около Румен Спецов и Пламен Узунов. 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!