София 13 °C София 13°C - разкъсана облачност Велико Търново 12 °C Велико Търново 12°C - предимно облачно Пловдив 18 °C Пловдив 18°C - предимно облачно Варна 11 °C Варна 11°C - облачно Бургас 13 °C Бургас 13°C - облачно

Тежка катастрофа край Поморие, 24-годишен мъж с опасност за живота

Инцидентът е станал снощи около 18.28 ч.

11 сИнциденти 405 Антония Лазарова

24-годишен мъж е с опасност за живота в реанимацията на УМБАЛ Бургас след тежка катастрофа по пътя Каблешково-Бургас, съобщиха от полицията.

Инцидентът е станал снощи около 18.28 ч. край поморийското село Лъка, в посока Бургас. При десен завой лек автомобил мерцедес преминава в лентата за насрещно движение, удря се в тир и се преобръща.

От удара пострадали водачът на мерцедеса и неговата спътничка на 16 г., която била на предната дясна седалка -  руска гражданка с дългосрочно пребиваване у нас.

Двамата са откарани в УМБАЛ  Бургас, като младият мъж е настане в реанимация с фрактура на бедрена кост и множество травми, с опасност за живота, а 16 годишното момиче е прието в отделението по неврохирургия със сътресение на мозъка.

От водача на лекия автомобил е взета кръвна проба за употреба на алкохол и наркотици. Шофьорът на тира - 41-годишен мъж от несебърското село Гильовца, е  тестван за алкохол, пробата е  отрицателна.