София 19 °C София 19°C - предимно облачно Велико Търново 22 °C Велико Търново 22°C - облачно Пловдив 21 °C Пловдив 21°C - разкъсана облачност Варна 18 °C Варна 18°C - предимно облачно Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно облачно

Треньорът на Ружди Ружди: Златният медалист спечели с измама

Българският щаб е подал контестация заради начина на изпълнение на опитите на победителя
2 чСпортни 383 Николай Парашкевов

Треньорът на Ружди Ружди Радостин Тодоров излезе с категорична позиция, че бразилецът Уолъс Сантош не е спечелил честно златния медал на параолимпийските игри в Токио.

Поради тази причина българският щаб е подал контестация заради начина на изпълнение на опитите на победителя.

Според българския щаб бразилският представител се е движил по време на изпълненията си, с което е събирал по-голяма инерция.

Както е известно, в петък шампионът от Рио Ружди Ружди остана със сребърното отличие след опит от 12,23 метра.

„Щастлив съм, че успяхме да спечелим този сребърен медал. За нас той означава много - това са лишения, труд, контузии. Дори тук, на това състезание, Ружди дойде с травма, но успя да се пребори и да спечели медала. Според мен бразилецът не се състезаваше честно. Неговият стол се движеше, акумулираше енергия и така той правеше по-дълго движение, което му помагаше за по-високия резултат. Но какво да се прави… такъв е животът. Надявам се занапред тези проблеми да се изчистят. Искам да благодаря на всички хора, които ни подкрепят и са зад нас, и уважават нашия труди“, заяви Радостин Тодоров пред bTV.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!