София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Тройна мутация на COVID-19

Регистрирана е в три района на Индия
52 сОбщество 218 Златина Петкова

Тройна мутация на коронавируса, предизвикана от обединение на три различни щама на COVID-19, е регистрирана в три района на Индия, съобщи агенция ТАСС, като се позовава на изявление на експерти пред индийския телевизионен канал Ен Ди Ти Ви.

Беше съобщено още, че новият вариант на вируса вече се разпространява в щатите Махаращра и Западна Бенгалия, както и в националната територия Делхи, където е разположена и столицата.

Доколко опасна и смъртоносна е новата тройна мутация ще стане ясно единствено след допълнителни изследвания. В момента всичките 10 лаборатории на територията на Индия се занимават с изследвания на генома на коронавируса, отбеляза Ен Ди Ти Ви. Повече от 15,6 милиона души в Индия са се разболели от коронавирус от началото на пандемията.

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!