Тръмп обещал голяма сделка на Борис Джонсън

Американският държавен глава заяви, че не очаква никакви проблеми след Бракзит

5 месецаПолитика 1

Американският президент Доналд Тръмп е заявил по време на работната закуска с британския премиер Борис Джонсън, че САЩ ще сключат с Великобритания голяма търговска сделка. Това стана по време на срещата на върха на държавите от Г-7, която се провежда във френския град Биариц.


Засега обаче не е ясно какво има предвид Тръмп, който преди разговора похвали своя събеседник. "Джонсън е точният човек за премиер за Брекзит и ще може успешно да изведе страната си от Европейския съюз", заяви американският президент.


След разговора Джонсън заяви, че страната му подкрепя "търговски мир" пред сегашната търговска война и че не подкрепя митата.


"Поздравявам президента за всичко постигнато от американската икономика, фантастично е да се види това. Нашето виждане за търговската война е че подкрепяме търговски мир. Като цяло не харесваме митата", изтъкна британският премиер. Той отбеляза, че Великобритания се е възползвала от три века свободна търговия, на което Тръмп отвърна: "А последните три години?".


Американският държавен глава пък заяви, че не очаква никакви проблеми за съставяне на търговско споразумение с Великобритания за след Брекзита.


"Те няма да си нахлузят веригата на котвата около крака", посочи Тръмп, явноимайки предвид Европейския съюз. "Не очакваме никакви проблеми", допълни той.

Тръмп отрече информацията за напрежение между лидерите на Г-7, като изтъкна, че всички се разбират много добре.


"Преди да пристигна във Франция фалшивите и отвратителни медии казваха, че отношенията с другите 6 страни от Г-7 са много напрегнати и че двата дни на срещата ще бъдат катастрофа", написа Тръмп в Туитър малко преди да се срещне с Джонсън.

 

ОЩЕ ОТ Политика

Емил Димитров: Въвеждаме нови мерки срещу нелегалния боклук

Гранични пунктове, джипиеси и кодове за рискови стоки са някои от промените

5 чПолитика

Елизабет II подписа закона за Brexit

Brexit е насрочен за 31 януари

5 чПолитика

Менда Стоянова: Лотарията e хазарт и заблуждава пенсионерите, че ще станат милионери

"Българските граждани са дали над 1 милиард лева за талончета"

5 чПолитика

Българският президент се срещна с албанския си колега

Поводът- 75 години от освобождаването на евреите от “Освиенцим”

6 чПолитика