София 19 °C София 19°C - предимно облачно Велико Търново 22 °C Велико Търново 22°C - облачно Пловдив 21 °C Пловдив 21°C - разкъсана облачност Варна 18 °C Варна 18°C - предимно облачно Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно облачно

ЦИК обясни защо е отказана регистрация на "Българско лято" за изборите

За парламентарните избори са регистрирани 10 партии, 12 са регистрирани и за двата вота

Централната избирателна комисия представя информация за организацията по провеждането на изборите 2 в 1.

На 14 ноември българските граждани ще отидат до урните за президентския вот, както и да гласуват на предсрочните парламентарни избори.

Има един отказ от регистрация - на "Българско лято" заради непредставен пълен комплект от документи. Това съобщиха на брифинг от Централната избирателна комисия. За парламентарните избори са регистрирани 10 партии, 12 са регистрирани и за двата вота, от коалиции има 2 партии за НС и 5 партии за президент.

В момента тече кандидатстването за инициативни комитети за президентските избори, заяви заместник-председателят на ЦИК Росица Матева.

Цветозар Томов уточни, че от общия брой от 22 партии влиза и "Българско лято", на които е отказана регистрация. В ЦИК се обсъжда да бъде обявена нова обществена поръчка за доставка на нови устройства за гласуване, но се уточнява дали техният брой да бъде 1600 или повече, с оглед прогнозирана по-висока избирателна активност.

На въпрос на "Евроком" от ЦИК поясниха, че от ПП "Гражданска платформа Българско лято" не са предоставили банкова сметка, по която ще се финансира предизборната кампания.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!