София 20 °C София 20°C - предимно облачно Велико Търново 17 °C Велико Търново 17°C - умерен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 14 °C Варна 14°C - слаб дъжд Бургас 17 °C Бургас 17°C - умерен дъжд

Цветан Цветков: "Автомагистрали" може сключва договори с трети страни, но само за наем на техника

Одитът е установил, че са сключвани и договори за персонала, обслужващ техниката 
1 чПолитика 206 Антоанета Начева

За периода на одита ( 01.01.2016 - 31.12.2020 г. )"Автомагистрали" са работили по 14 договори за изпълнение на строително-ремонтни дейности за укрепване на свлачища, изграждане и доизграждане и модернизиране на участъци от републиканската пътна мрежа, коментира пред БНТ педседателят на Сметната палата Цветан Цветков. Той коментира, още че 

"4 от тези 14 договори са възложени от АПИ директно, по облекчен ред на "Автомагистрали", тъй като е преценила, че "Автомагистрали" разполага със собствени ресурси, персонал и строителна техника да извърши сама строително-ремонтните дейности по договорите", заяви Цветков.

По думите му това не е нарушение на закона, но ситуацията представялва заобикаляне на закона, защото при сключването на договорите и при изпълнението им "Автомагистрали" не е разполагало с необходимия ресурс. 

Това не е документална измама. Той подчерта, че "Автомагистрали" може да сключва договори с трети страни, но за наем на техника. Одитът обаче е установил, че са сключвани и такива придружени с персонала, който обслужва тази техника. 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!