София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Турция въвежда тридневен пълен локдаун – забранява се излизането от дома

Могат да се посещават само хранителни магазини, аптеки и лекари

От петък, 23 април до неделя, 25 април, в Турция се налага 24-часов полицейски час. Властите на страната предприеха такава стъпка на фона на рязко увеличаване на случаите на коронавирус.

Само през миналия петък е регистриран максималният дневен прираст на заболеваемостта от началото на пандемията на коронавирус - 63 082 случая, а в сряда са регистрирани 346 смъртни случая - това е и максималната цифра, която страната отчита досега.

В съобщението на Министерството на вътрешните работи на Турция, по-специално, се отбелязва, че 23 април е официален празник - Денят на националната независимост и децата. За да избегнат голяма тълпа хора на улицата и по-нататъшното разпространение на коронавируса, турските власти ограничават гражданите да излизат навън от 19:00 на 22 април Полицейският час ще приключи в 05:00 часа на 26 април. През тези три дни жителите на страната могат само да напускат домовете си, за да посещават хранителни магазини и аптеки, както и да посещават лекар и да разхождат кучетата си.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!