София 7 °C София 7°C - предимно ясно Велико Търново 10 °C Велико Търново 10°C - ясно небе Пловдив 8 °C Пловдив 8°C - предимно ясно Варна 11 °C Варна 11°C - ясно небе Бургас 10 °C Бургас 10°C - ясно небе

В София започват проверки за спазването на противоепидемичните мерки

От ресторантьорския бранш обявиха, че отказват да спазват новите ограничителни мерки
1 мОбщество 358 Николай Трифонов

„Тази нощ започват проверки в заведенията за спазване на новите COVID мерки в София. Имаме уверение, че от СДВР са готови да съдействат, но и там има много болни и едва ли можем да покрием целия район." Това каза областният управител на София Иван Кючуков. 

Припомняме, че от полунощ в София влизат в сила нови противоепидемични мерки. Ограничава се до 50% капацитетът, работната площ, броят лица в обектите и заведенията за хранене и развлечения, като се запазва изискването за зелен сертификат. Работното време също ще бъде ограничено - до 22:00 часа.

"Така че това означава, че те трябва да са затворили в 00 ч. и ако при проверки се установи, че това не е така, ще има санкции", добави той.

Преди дни от ресторантьорския бранш обявиха, че отказват да спазват новите ограничителни мерки, докато не не започнат да важат за всички. 

В същото време днес депутати влизаха в Народното събрание само с картата си за народни представители, без да покажат зелен сертификат или резултат от отрицателен тест, въпреки че от 24 януари представянето на такъв е задължителен за влизане във всички сгради на НС. Стана ясно, че НСО няма право и задължение да проверява народните представители дали имат такъв, както и да ги спира, ако нямат.
 
Председателят на парламента Никола Минчев заяви, че не предвиждат глоби за нарушителите и ще се разчита на добросъвестността и на моралната отговорност на народните представители.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!