София 23 °C София 23°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - умерен дъжд Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно ясно Варна 24 °C Варна 24°C - разкъсана облачност Бургас 22 °C Бургас 22°C - предимно облачно

Васил Божков: САЩ грешно са интерпретирали сигнала ми

Санкционираният от САЩ Васил Божков публикува официалната си позиция
2 чПолитика 534 Антоанета Начева

Видно е, че САЩ едновременно са използвали моя собствен сигнал срещу мен, като в същото време са го интерпретирали напълно погрешно. Това заяви в позиция Васил Божков по повод решението на Министерството на финансите на САЩ да му наложи санкции по закона Магнитски. 

"Благодаря на САЩ, че са обърнали внимание на сигнала ми. Той бе първото официално свидетелство за рекет и изнудване в особено големи размери от страна на управляващите в лицето на Бойко Борисов и Владислав Горанов. 

Видно е, че САЩ едновременно са използвали моя собствен сигнал срещу мен и едновременно са го интерпретирали напълно погрешно. Българското законодателство прави ясно разграничение между подкуп и рекет. Напомням и че НК съдържа разпоредбата на чл. 306 НК, която гласи, че “не се наказва онзи, който е предложил, обещал или дал подкуп, ако е бил изнуден от длъжностното лице, … да стори това и ако незабавно и доброволно е съобщил на властта”, се казва в позицията на санкционирания от САЩ Васил Божков. 

 

Пълният текст на позицията му вижте тук

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!