София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Велико Минков: Бургаският съд много се бави, никога не съм виждал сина си

Бившият депутат води гражданско дело за сина си от арестуваната за убийството на Пейо Пеев

1 месецОбщество 4 Иванина Игнатова

"Изненадващо се забавят нещата в бургаския съд, доколкото разбирам от адвокатите, че елементарни неща не се случват със седмици, а това е безкрайно дълго проточване за едно бебе, за решаването на съдбата му. Аз съм му баща и никога не съм го виждал!", каза Велико Минков пред БНТ.

Бившият депутат от "Продължаваме промяната" Велико Минков, който е баща на едно от децата на арестуваната за убийството на съпруга си Пейо - Габриела Славова води гражданско дело за установяване на произхода на сина си Кристиян пред Бургаския окръжен съд още от преди детето да се роди. По силата на презумпцията за бащинство, покойният Пейо Пеев е станал баща на Кристиян, заради качеството си на съпруг на майката Габриела Славова.

След като Софийският административен съд отложи делото заведено от Габриела Славова, с което оспорва заповедта за настаняване на бебето при родителите на Пейо Пеев, биологичният баща на бебето - Велико Минев заяви, че се надява скоро да стане страна и по това дело. Както и че се надява съдът да не уважи искането на Габриела Славова.

Габриела Славова и нейната майка Красимира Трифонова бяха задържани за жестокото убийството на Пейо Пеев на 18 януари тази година.

Снимка: БГНЕС