София 4 °C
Велико Търново 3 °C
Пловдив 10 °C
Варна 10 °C
Бургас 13 °C
Начало Новини Предавания На живо

ВЕНДЕТА: Роми трошиха дома на обвинения за смъртта на 8-годишното момче в Мездра

По време на щурма в къщата били само двете деца на стопаните и жена, която се грижела за тях
15 мЕвроком 282

Над 50 души са участвали в размириците пред къщата на 39-годишния Димитър Й., задържан във връзка със смъртта на 8-годишното  момче в Мездра, внук на бившия депутат Тома Томов. Цял ден беше поставена полицейска охрана пред къщата, но въпреки това ромите продължиха да целят с камъни и изпотрошиха всички прозорци. Преобърнали и двата автомобила на Димитър Й.

В момента той е в ареста с обвинение за неспазване на правилата и мерките за сигурност при съхранение на огнестрелни оръжия, с които е причинена смърт. Основната версия е, че миналия петък Томи бил на гости на 8-годишния К. И. Двете деца си играели с ловните пушки и патрони на бащата Димитър Й. Смята се, че К. И. неволно е прострелял Томи, след което е опитал да прикрие следите.

По време на щурма в къщата били само двете деца на стопаните и жена, която се грижела за тях.

Само час преди атаката, в града на посещение бе главният прокурор Иван Гешев, който инспектира воденото разследване за смъртта на детето. Той увери, че “ще бъде проведено бързо и всеобхватно разследване, което в максимално кратки срокове да разкрие обективната истина по случая”.

Във връзка с размириците пред дома на обвинения е образувано досъдебно производство за хулиганство и повреждане на имущество.