София 14 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 14 °C
Варна 17 °C
Бургас 16 °C
Начало Новини Предавания На живо

Вицепремиер и четирима министри отговарят на въпроси на парламентарен контрол

БСП ще питат за актуалните въпроси в ресорните министерства

Вицепремиер и четирима министри отговарят на въпроси на парламентарен контрол

БСП ще питат за актуалните въпроси в ресорните министерства

32 сЕвроком 713


Министрите на външните работи Екатерина Захариева, на земеделието Десислава Танева, на образованието Красимир Вълчев, на здравеопазването Костадин Ангелов и на спорта Красен Кралев отговарят на въпроси на депутатите в деня за парламентарен контрол.

Министър Захариева ще отговаря на въпрос на Кристиян Вигенин относно позиция на България по израело-палестинския конфликт. 

Отново Кристиян Вигенин пита и земеделския министър Десислава Танева относно последиците от предприетите от правителството мерки за справяне с предполагаемото наличие на чума по дребните преживни животни в България. Второто питане към нея е отново от депутат от БСП -  относно шестото изменение на Програмата за развитие на селските райони (2014-2020 г.). Пита Светла Бъчварова.

Проблемите при преминаването към електронно обучение – на този въпрос ще отговаря министърът на образованието Красимир Вълчев.

Най-много въпроси има към министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов. Те са свързани с дейността на Центъра за асистирана репродукция, режима в учебните заведения за учебната 2020-2021 година, доизграждането на новия болничен комплекс на Многопрофилна болница за активно лечение "Свети Пантелеймон" в Ямбол, както и PCR тестове за COVID-19 в страната за последните три месеца.

Изпълнението на приетия през 2018 г. Закон за физическото възпитание и спорта и финансовото състояние на държавно предприятие „Български спортен тотализатор“ – на тези питания, последен на парламентарната трибуна, ще отговоря спортният министър Красен Кралев.