София 10 °C
Велико Търново 8 °C
Пловдив 12 °C
Варна 9 °C
Бургас 13 °C
Начало Новини Предавания На живо

ВМРО и ГЕРБ са се разбрали за помощите за деца

Затруднените финансово родители ще вземат надбавки, а на другите ще намалят данъците
5 мПолитика 147 Златина Петкова

До консенсус по въпроса за детските надбавки стигнаха представителите на ГЕРБ и ВМРО. След като първоначалният вариант, при който се предвиждаше всички родители, независимо от доходите им, да получат помощ от държавата, се оказа неприложим, от ВМРО заявиха, че няма да подкрепят връщане на старото положение.

След дни на напрежение между партньорите в коалицията, в крайна сметка се стигана до решение, което да удовлетворява и двете страни.

В пост във Фейсбук съпредседателят на парламентарната група на „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов съобщава, че с финансовия министър Кирил Ананиев е договорено, че всички деца трябва да получават подкрепа от държавата.

Веселинов допълва, че се върви се към втори вариант, при който семействата  с ниски доходи да бъдат подпомагани с детски надбавки, а всички останали да получат данъчни облекчения в същия размер - като  родителите да намалят с 4500 лева годишната си данъчна основа за всяко дете, респективно в резултат ще разполагат с по 450 лева годишна подкрепа.