София 1 °C София 1°C - лека мъгла Велико Търново -1 °C Велико Търново -1°C - мъгла Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - разкъсана облачност

Външните министри на ЕС обсъждат влошените отношения с Русия и сътрудничеството със САЩ

Планирано заседание на Съвета на ЕС
59 сПолитика 198 Боряна Райчева

Планирано заседание на Съвета на ЕС на ниво външни министри ще се състои в понеделник в Брюксел, като основните му теми ще бъдат отношенията с Русия и САЩ. Това заяви на брифинг високопоставен служител на външнополитическата служба на Европейския съюз.

Контрастът в дискусиите за отношенията с Москва и Вашингтон се очаква да бъде огромен. Разговорът за Русия ще се върти около въпроса какви други санкции може да приеме ЕС, за да се опита да принуди Москва да промени политиката си.

Министрите възнамеряват да предложат на Съединените щати възстановяване и засилване на всестранното сътрудничество във всички възможни области, включително по-специално ограничаването на Русия и Китай, както и възстановяването на търговските отношения, влошени по време на администрацията на бившия американски лидер Доналд Тръмп.

 

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!