София -0 °C
Велико Търново 1 °C
Пловдив 2 °C
Варна 2 °C
Бургас 5 °C
Начало Новини Предавания На живо

Волгин: Радев беше избран, защото гражданите искаха да има противотежест на ГЕРБ

По думите му той е задължен да бъде критичен към определени политики на ГЕРБ

Волгин: Радев беше избран, защото гражданите искаха да има противотежест на ГЕРБ

По думите му той е задължен да бъде критичен към определени политики на ГЕРБ

2 месецаОбщество 1305Георги Камарашев


Журналистът Петър Волгин и политологът Георги Харизанов коментираха политическите интриги и сюжети от последните дни тази сутрин. 

"Аз не мисля, че доверие в някакъв момент е имало от президента към правителството и парламента. От деня, в който той положи клетва със своята реплика към българския парламент, той демонстрира едно да не кажа враждебно, но силно негативно отношение. Президентът на няколко пъти подлага парламента на изключително странни атаки, епитети и т.н. Официализирането на този конфликт е една честна позиция", обясни Харизанов.

"Ще се съглася с г-н Харизанов, че от ден първи на встъпването му в длъжност, няма доверие между президента и правителството. Но тук трябва да направим едно важно уточнение. Румен Радев беше избран, защото голяма част от българските граждани искаха да има противотежест на ГЕРБ. Искаха да има човек на висока длъжност, който да е силен контрапункт на правителството. Ако гражданите искаха да има синхрон и хармония между тези институции, те щяха да си изберат Цецка Цачева", каза от своя страна Петър Волгин.

"Фактът, че Румен Радев беше избран го задължава да бъде критичен към определени политики на ГЕРБ и да се превръща в изразител на възмущението на българското общество по отношение на правителството", допълни журналистът.

По думите му парламентът е една подчинена организация на правителството.