София 28 °C София 28°C - ясно небе Велико Търново 29 °C Велико Търново 29°C - ясно небе Пловдив 33 °C Пловдив 33°C - ясно небе Варна 32 °C Варна 32°C - ясно небе Бургас 31 °C Бургас 31°C - ясно небе

Върховната прокуратура образува преписка за сметището във Враждебна

Следва да бъдат изпратени доклади
25 дниПравосъдие 13

Зам.-главният прокурор Десислава Пиронева се срещна с граждани от Инициативния комитет на жителите на кв. „Враждебна“, съобщиха от прокуратурата. 

По инициатива на гражданите, които изразяват недоволство от експлоатацията на сметището на територията на квартала, е образувана преписка във ВАП. В сигнала са изразени искания за незабавно прекратяване на дейността на депо „Враждебна“, в което според Инициативния комитет се съхраняват отпадъци от всякакъв вид, рекултивиране на терена и почистване на отпадъците, пластмасата и др. 

Върховна административна прокуратура сезира служебния министър на околната среда и водите и кмета на София да осъществят контрол на дейността на депо за отпадъци „Враждебна“, информират още от държавното обвинение. 

До ВАП в кратък срок следва да бъдат изпратени доклади, в които да са отразени резултатите, нарушенията на съответните нормативни и други актове, предприетите мерки за отстраняване на нарушенията и последиците от тях, както и наложените санкции.

 

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!