София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

КАК "СОФИЯМЕД" СТАНА УНИВЕРСИТЕТСКА БОЛНИЦА?

ЛИЦЕНЗЪТ НА „СОФИЯМЕД“ БЕШЕ ПРЕРАЗГЛЕЖДАН
6 годиниЗдраве 130 Боряна Райчева

Всеки у нас може да си построи болница. Това заяви д-р Стефан Константинов, бивш министър на здравеопазването в ефира на сутрешния блок на предаването „Тази сутрин“ по БТВ. Сградата на бъдещото лечебно заведение се проверява дали отговаря на изискванията на Министерството, минава определения срок и ако всичко е наред, тя започва работа. Документът за разрешително на болница „Софиямед“ е подписан от моя милост, каза още той. Когато той дойде на моето бюро, видях името на един мой много близък приятел. Попитах го дали ще работи там и той отрече, затова върнах документа за преразглеждане. Оказа се, че само името му е използвано. Документът беше преразгледан и одобрен, обясни д-р Константинов.

По закон всяка болница, която отговаря на изискванията да стане университетска болница, може да стане такава. Това заяви от своя страна другият гост на предаването д-р Татяна Андреева, бивш министър на здравеопазването. Аз лично подписах документа за лиценз на „Софиямед“. Ако болницата отговаря на дадените условия получава лиценза за определен срок от време, след това се прави отново проверка дали условията са се запазили. Университетска болница означава, че това лечебно заведение има правото да обучава студенти, уточни тя.
Нека държавата влезе в своите контролни функции на всички лечебни заведения, призова д-р Андреева. Смятам, че това е големият проблем. Бюджетът на болниците е решение на съвета на касата, допълни тя.
Аз познавам д-р Тихов, каза от своя страна д-р Константинов. Не виждам нищо лошо в това той да е магнат и да управлява няколко болници.
Имам имоти, изкарани с честен труд, не живея в имоти на д-р Михаил Тиков, подчерта още той.

Припомняме ви, че д-р Тиков е бил собственик на болничното заведение към момента на издаването на разрешение за дейност на "София-Мед". По това време директор на болницата е бил д-р Михаил Зортев, заместник на бившия министър на здравеопазването д-р Стефан Константинов.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!