София 7 °C София 7°C - разкъсана облачност Велико Търново 7 °C Велико Търново 7°C - предимно ясно Пловдив 9 °C Пловдив 9°C - предимно облачно Варна 9 °C Варна 9°C - предимно облачно Бургас 10 °C Бургас 10°C - предимно ясно

Йончева: Днес не е необходимо да губим живота си за свободата и демокрацията

Коментар по повод смъртта на Апостола на свободата Васил Левски
2 мЕвроком 244

"На този ден почитаме паметта на Васил Левски. Ако трябва да запомним едно нещо, свързано със саможертвата му, нека това е неговата убеденост в силата на българския дух и копнежа за свобода. Днес не е необходимо да губим живота си за свободата и демокрацията, но можем да следваме посланието, преминало през вековете – решенията, които взимаме да са смели и да следват стремежа за достоен живот. Дължим това и в памет на Апостола.". Това коментира в социалните мрежи евродепутатът от БСП Елена Йончева.

Навършват се 148 години от героичната смърт на Апостола на свободата Васил Левски. На 18 февруари е изпълнена смъртната присъда на Дякона. Дата на обесването е 6 февруари 1873 година, но разминаването идва от различните календари.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!