София 20 °C София 20°C - предимно облачно Велико Търново 18 °C Велико Търново 18°C - слаб дъжд Пловдив 23 °C Пловдив 23°C - слаб дъжд Варна 23 °C Варна 23°C - разкъсана облачност Бургас 21 °C Бургас 21°C - слаб дъжд

Йорданка Фандъкова: Трябва да има компенсации за неприетите деца в детски градини

"Ще проверявам лично всяка седмица как върви строителството на детски градини и ясли"
29 сПолитика 342

Промяна в условията за получаване на компенсации за неприети деца в детска градина ще иска столичният кмет Йорданка Фандъкова. Целта е повече семейства да могат да се възползват от тази помощ, обясни Фандъкова при проверка на строителството на нова детска градина в район "Витоша".

"Ще проверявам лично всяка седмица как върви строителството на детски градини и ясли във всички райони на София. "Витоша" е сред районите с най-голям недостиг и тук усилията са най-големи. Строим нова детска градина на мястото на стара сграда, изградена преди повече от 8 г. В нея имаше 3 групи, а в новата ще са 5. Децата трябва да влязат тук най-късно от 1 май 2022 г. Това е една от сградите на 116-а детска градина, която се помещава на няколко места. От утре се открива строителната площадка в централата на градината, като там досега имаше само една група. На нейно място ще изградим нова сграда за 4 групи. Така следващата година тук ще има 7 нови групи. Освен това предстои да приемем деца в новата сграда на детска градина във "Владая", а в "Манастирски ливади - запад" се събаря бившата сграда на фонд "13 века България" и там ще построим детска градина и училище", отчете Фандъкова.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!