София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 13 °C
Варна 16 °C
Бургас 18 °C
Начало Новини Предавания На живо

“За няколко лайка повече” е темата, за изпита по журналистика

Започна кандидатстудентската сесия на Софийския университет

“За няколко лайка повече” е темата, за изпита по журналистика

Започна кандидатстудентската сесия на Софийския университет

1 годинаОбразование 12 Боряна Райчева


С писмен изпит по журналистика започна първата кандидатстудентска сесия на Софийския университет за учебната 2019/2020 г. Маглена е част от над 350-те кандидат-студенти, явили се днес на първия приемен изпит за годината в Алма Матер.

Писменият изпит по журналистика започна в 09.00 часа, а на него всички кандидати трябва да покажат максимума от себе си, за да се преборят за по около 60 места за всяка от специалностите Журналистика, Връзки с обществеността и Книгоиздаване.

“За няколко лайка повече” е темата, върху която ще разсъждават явилите се на изпита, която зарадва всички. Бяха изтеглени и две контролни теми: „Улицата“ и „На гости на света“. 

Всички кандидат-студенти имат 3 астрономически часа да покажат знанията си, писмената си и езиковата си култура, за да си осигурят място в най-оценките от писмения и от устния изпит. В специалност Кногоиздаване ще се взима повисоката оценка от двата конкурсни изпита, а младежите ще имат възможността да кандидатстват с оценките си от матурите по Български език и литература, История и цивилизация, Философски цикъл и чужд език.

Бъдещите студенти в Алма Матер бяха приветствани от заместник-ректора проф. Ренета Божанкова, която им пожела успех, дълбока мисъл, както и равновесие в знанията и чувствата. Тя изрази увереност, че всички кандидати ще покажат най-доброто, на което са способни, за да зарадват себе си и родителите си.

„Фактът, че сте тук показва, че сте направили първата крачка към един важен избор – избрали сте най-добрия университет у нас и най-добрия факултет“, посочи от своя страна председателят на изпитната комисия доц. Ефрем Ефремов.