София 1 °C София 1°C - лека мъгла Велико Търново -1 °C Велико Търново -1°C - мъгла Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - разкъсана облачност

Задържаха под стража мъж, блудствал с момиче на 12 в старозагорско село

Деянието е извършено чрез използване на положение на надзор
56 сЕвроком 250

Съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо А.М., на 42 г., привлечен като обвиняем за блудство с малолетна, съобщиха от прокуратурата.

На 6.02.2021 г. в старозагорско село в област Стара Загора той извършил действия с цел да бъде задоволено полово желание без съвкупление по отношение на лице, ненавършило 14-годишна възраст – 12-годишно момиче. Деянието е извършено чрез използване на положение на надзор, за такова престъпление се наказва според Наказателния кодекс.

Обвиняемият А.М. живеел в едно домакинство с майката на пострадалото малолетно момиче. На 6.02.2021 г. в дома им извършил блудство с 12-годишното момиче.

А.М. е установен и задържан на 12 февруари 2021 г. и му е взета мярка за предварително задържане от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Съдът уважи искането на Районна прокуратура – Стара Загора за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ и прие, че се касае за висока степен на обществена опасност на деянието и на извършителя му.

Съществува реална опасност А.М. да извърши други престъпления спрямо малолетната и майка й, тъй като живеят в едно домакинство, и след това да се укрие. А.М. е привлечен като обвиняем за тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 до 8 години.

Определението на съда подлежи на обжалване през Окръжен съд – Стара Загора.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!