София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 13 °C
Варна 16 °C
Бургас 18 °C
Начало Новини Предавания На живо

Задържаха мъж подготвял взрив за "Таймс скуер"

ФБР и градската полиция на Ню Йорк го задържали чрез обща операция

Задържаха мъж подготвял взрив за "Таймс скуер"

ФБР и градската полиция на Ню Йорк го задържали чрез обща операция

12 месецаКрими 3 Боряна Райчева


Нюйоркската полиция задържа мъж, който е подготвял експлозия в централната част на Манхатън. Заподозряният е арестуван в резултат на обща операция на ФБР и градската полиция.

По данни на правоохранителните органи мъжът е купувал взривни вещества, които е планирал да използва за взрив на "Таймс Скуеър". Те са задържали заподозряният при покупката на оръжие.

Задържаният живее в квартал Куинс, но друга информация за него не е дадена. Той е арестуван в четвъртък следобед. Очаква се той да се яви в Окръжния съд на САЩ в Бруклин по-късно в петък, но не е ясно в какво ще го обвинят.

Предполагаемото престъпление е разкрито, след като полицията и федералните власти научиха, че той пита за закупуване на гранати и използването им на Таймс Скуеър.

Със своите милиони посетители всяка година, Таймс Скуеър, често наричан кръстопът на света, е бил обект на нападение от поне два бомбардировача през последните години.

На 1 май 2010 г. полицията осуетява опит за взривяване на автомобил, като обезвредява устройство, изработено от фишеци и резервоари за пропан газ.