София -2 °C
Велико Търново -2 °C
Пловдив 2 °C
Варна 4 °C
Бургас 5 °C
Начало Новини Предавания На живо

Захариева за "фригидна кучка" по неин адрес: Балкански сексизъм няма място в Европейския съюз

Шефът на Македонската информационна агенция Зоран Иванов се обърна така към външния ни министър
40 сЕвроком 1176

"Агресията от македонски общественици и политици не ми е чужда. Но това е откровен език на омразата, който накърнява достойнството на всяка българска жена. Такъв балкански сексизъм няма място в Европейския съюз“. Това каза за bTV външният министър Екатерина Захариева

По рано пред Нова Тв тя също коментира случая: "Повече от година и половина нямаме отговор за програма за култура, образование и спорт. Едва сега решиха да отговорят на предложението на Министерството на отбраната за това, България да им помогне в охраната на въздушното пространство. Прекратиха работата в нарушение на договора на историческата комисия. Аз, като жена, се възмущавам на техния език и сексизъм. Балкански сексизъм няма място в Европейския съюз".

Припомняме, че председателят на Надзорния съвет на Македонската информационна агенция (МИА) Зоран Иванов написа във „Фейсбук“, че българският външен министър и бившата гръцка нейна колежка Дора Бакояни са „фригидни кучки“.

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев и външният министър Буяр Османи започнаха  процедура по отстраняването на шефа на Македонската информационна агенция (МИА) Зоран Иванов.

Напрежението между между София и Скопие нарастна, след като България спря преговорите за влизане на страната в Евросъюза в резултат на неизпълнението на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество.