София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 10 °C Велико Търново 10°C - разкъсана облачност Пловдив 13 °C Пловдив 13°C - ясно небе Варна 10 °C Варна 10°C - ясно небе Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Записите на Радостин Василев са от парламента и партийни офиси

Генерал Атанасов смята, че част от записите са направени с телефон

10 сПолитика 567 Антония Лазарова

Записите на Радостин Василев са правени в парламента и партийни офиси на "Продължаваме промяната" - "Демократична България". Това стана ясно от думите на лидерът на ДСБ ген. Атанас Атанасов.

"Една част от тези записи са записвани в Народното събрание. По-интересното е друго - че една част от записите са правени в помещения извън Народното събрание в помещения, където са заседавали политически органи. Интересното е там как е станало", коментира Атанасов в ефира на Нова тв. Той не знаел да има записи от централата на ДСБ на столичната ул. "Кърниградска". Убеден е, че са замесени среди, свързани с президента.

Генерал Атанасов смята, че част от записите са направени с телефон.

Лидерът на ДСБ припомни, че в 48-ото народно събрание бе изтекъл запис на живо на заседание на групата на "Демократична България" в парламента. Тогава камерите в залата се оказаха включени и са предавали на живо.

"Сега пак в тези помещения са правени тези записи, някои от тях", обясни Атанасов.