София 20 °C София 20°C - предимно облачно Велико Търново 17 °C Велико Търново 17°C - умерен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 14 °C Варна 14°C - слаб дъжд Бургас 17 °C Бургас 17°C - умерен дъжд

Започват проверки на обществени поръчки за оборудване и услуги в местата за лишаване от свобода

Поръчките са възложени от ГД „Изпълнение на наказанията“, ГД „Охрана“ и ДП „Фонд затворно дело“
1 мПолитика 121 Антоанета Начева

Започват проверки на обществени поръчки за основно оборудване и услуги в местата за лишаване от свобода. Министерството на правосъдието поиска Агенцията за държавна финансова инспекция да провери за нередности 4 обществени поръчки, заяви заместник-министърът на правосъдието Мария Павлова пред журналисти в Софийския затвор. Поръчките са възложени от Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“, Главна дирекция „Охрана“ и Държавно предприятие „Фонд затворно дело“.

Поръчките от Дирекция „Изпълнение на наказанията“ са за доставка на униформено облекло за нуждите на дирекцията – зимно и лятно специално облекло и за извършване на дезинфекция на сградите. Става дума за използваните препарати свързани с противоепидемичните мерки в местата за лишаване от свобода и регулярните мерки по обезпаразитяване от дървеници, хлебарки и гризачи.

Предметът на обществената поръчка, възложена от Главна дирекция „Охрана“, е доставка на 8 специализирани автомобила за нуждите на дирекцията.

В предприятието „Фонд затворно дело“ ще бъде проверена обществената поръчка за доставки на храни и напитки на едро за лавките и бюфетите в местата за лишаване от свобода.

Министерството на правосъдието е поискало още от Агенцията за държавна финансова инспекция да бъде извършена проверка на метода на образуване на цените за продажба на доставените в стоки. Заместник-министърът заяви, че Агенцията се е самосезирала в началото на седмицата и вече е започнала проверка за обществената поръчка за доставката на храни в затворите.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!