София 8 °C
Велико Търново 13 °C
Пловдив 9 °C
Варна 9 °C
Бургас 8 °C
Начало Новини Предавания На живо

Затварят частично „Орлов мост“ за ремонт

Ремонтът ще продължи около шест дни

16:45 ч. 31.07.2017 г.Общество 11

От 11-ти август предстои ремонтът на "Орлов мост", а от Столична община заявиха, че ще продължи шест дни.

Ремонтът на "Орлов мост" ще включи цялостно преасфалтиране, както на самото кръстовище, така и на няколко десетки метра от бившия хотел "Плиска", където също били констатирани нагъвания на самата настилка. "Там, където има такива нагувания асфалтът ще бъде фрезован в дълбочина, ще се положат няколко пласта асфалтова настилка с полимерно модифициран бетон, който да може да задържи настилката под натиска на тежките превозни средства, които минават оттам", съобщи зам.-кмет Евгени Крусев.

Алтернативните маршрути, по които може да се преминава са бул. „Драган Цанков“ и ул. „Оборище“. Евгени Крусев увери, че самото кръстовище на „Орлов мост“ няма да бъде затворено изцяло. В момента се подготвя организацията на движението съвместно с "Пътна полиция".

Столична община продължава с плановите ремонти. Крусев уверява, че повечето от тях ще приключат до 15-ти септември. Изключение прави бул. „Дондуков“, който остава затворен до края на октомври. От днес част от уличното осветление на бул. „България“ в отсечката ул. „Витоша“ и бул. „Гешов“ е подменено. Зам.-кмет Евгени Крусев допълни, че Столична община е подменила изцяло осветлението около Централна гара-София, а до средата на септември ще подмени и осветлението на малки улици в крайните квартали на града.