София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Земеделският министър: В земеделието обстановката е много тежка

Кирил Вътев обяви, че много му се иска да подаде оставка, но поведението с обиди, квалификации и неверни твърдения, го карало да не го прави

2 месецаАгро 93 Лазар Лазаров

За пет месеца е невъзможно да се решат всички натрупани проблеми. Никой не отрича, че в земеделието обстановката е много тежка. За съжаление, няма изгледи да стане по-лека. Това е реалността, коментира по Нова тв министърът на земеделието и храните Кирил Вътев.

„Няма спад в производството на плодове и зеленчуци. Нека да не спекулираме с това и да създаваме тревога. Колкото е имало досега, толкова ще има и сега – разлика няма”, увери той относно българската продукция.

На критиките на протестиращите под прозорците на Министерството на земеделието, които обвиниха Вътев, че се е скрил, той отговори: „Още не съм бягал от никого. Виждате колко способни на диалог са тези хора. В комисията в парламента те си зададоха всички въпроси и получиха всички отговори предната вечер. Защо бяха изгонени от председателя на Комисията по земеделие? Заради поведението им”.

„Няма как да ме обидят едни хора с толкова ниска култура. Нека да си дадат декларациите, за да видим колко са продали реално, колко са произвели и колко данъци са платили. Очаквам да излезе, че нямат продажби. Аз съм готов да си извадя за пет години какво съм реализирал и колко данъци съм платил”, добави министърът.

Министърът обяви, че много му се иска да подаде оставка, но поведението с обиди, квалификации и неверни твърдения, го карало да не го прави.

Снимка: БГНЕС