София 30 °C
Велико Търново 31 °C
Пловдив 33 °C
Варна 26 °C
Бургас 26 °C
Начало Новини Предавания На живо

Жената, пострадала при взрива в Пловдив, се бори за живота си

При инцидента изтече газ

Жената, пострадала при взрива в Пловдив, се бори за живота си

При инцидента изтече газ

14 чИнциденти 490 Златина Петкова


Осемдесет и тригодишна жена в Пловдив се бори за живота си. Това се случва, след като вчера в дома й се случи взрив, вследствие на изтичане на газ. Жилището е било разбито, като множество отломки от енго за разпръснати в радиус от повече от 40 метра.

Възрастната жена в този момент е била сама в жилището си. Тя с тежки изгаряния  и е с опасност за живота, съобщиха лекарите от Клиниката по изгаряния към Университетската болница "Свети Георги" в Пловдив.

Според последната информация за случилото се, дадена от инспектор Павел Маринов, който е шеф на местната пожарна, не става дума за гръмване на самата бутилка, а за сериозно изтичане на газ. Това впоследствие води до загазоване на самото помещение, което пък причинява взрива. Съседите също разказват, че се е чул много силен взрив и е имало стъкла навсякъде около жилището.

Припомняме, че това е пореден инцидент с газова бутилка в жилище  в Пловдив. От началото на 2020-та година сигналите за подобни инциденти са десет. Четири от тези случаи са съпроводени с взрив. Най-честата причина за такива инциденти е неизправност в газовата бутилка. От Пожарната предупреждават да се обръща внимание на съединителните маркучи, на мястото, на което се поставя бутилката, както и на указанията от производителите.