София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Атлетико Мадрид се завърна на победния път

До края и двата отбора имаха възможности да отбележат, но до нови голове не се стигна и резултатът се запази

3 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

Отборът на Атлетико Мадрид се завърна на победния път в Ла Лига, след като победи с 2:0 като гост Виляреал. Така Атлетико прекъсна серията от два мача без успех и се утвърди на върха в класирането с 5 точки аванс пред Барселона и с 6 пред Реал Мадрид.

Двата отбора предложиха много интересно първо полувреме, като домакините от Виляреал бяха по-активни, но не успяваха да преодолеят отбраната на Атлетико. Така се стигна 25-минута, когато след центриране на далечната греда Стефан Савич успя с глава отблизо да насочи топката, която след контакт с Алфонсо Педраса влезе в мрежата на домакините.

Виляреал пропусна отлична възможност да изравни в 36-ата минута, след като Жерард Морено от близка дистанция не успя да порази вратата. Нападателят насочи топката с глава, вратарят Ян Облак я изпусна, но от голлинията тя беше изчистена от бранител на гостите.

В 69-ата минута Атлетико стигна до втори гол в мача. Негов автор стана Жоао Феликс, който се възползва от грешка в отбраната на Виляреал.

Топката беше центрирана в наказателното поле на Виляреал, където Пау Торес я насочи с глава право към младия португалец при опит да я изчисти. Феликс овладя на гърди и я насочи към десния си крак и със силен удар по земя я прати в мрежата за 2:0.

До края и двата отбора имаха възможности да отбележат, но до нови голове не се стигна и резултатът се запази.