София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Бонев: Цял Пловдив е възхитен от Крушарски, Гонзо и Акрапович

Но искам най-вече да поздравя футболистите, които изпъл­ниха неговите тактически поръчения повече от 100 про­цента

4 годиниФутбол 9 Симеон Кисьов

Почетният президент на Локомотив (Пловдив) Христо Бонев не скри вълнението си от успеха над ЦСКА-София във фина­ла за Купата на България. "Това е гордост за всички, които обичат футбола в Пловдив. Лично аз, гледайки финала по телевизията, защо­то заради коронавируса и то­ва, че съм в рисковата група, не бях на стадиона, накрая се изправих и се поклоних пред отбора, въпреки че единстве­но жена ми ме гледаше. Це­лият град е възхитен от Крушарски, Гонзо, от Акрапович, като в началото имаше хора, които не го харесваха. Но той с тактиката си и с умението да изстисква до краен предел качествата на футболисти­те постигна нещо, което до­сега треньор на Локомотив не е правил - две поредни ку­пи. И ако с него сме имали ня­какви несъгласия в тези време­на, в които работи при нас, сега виждам, че е бил прав", сподели пред "Тема Спорт" Зума.

"Но искам най-вече да поздравя футболистите, които изпъл­ниха неговите тактически поръчения повече от 100 про­цента. Успяха да накарат играчите на ЦСКА да си поми­слят, че за тях ще бъде лесен мач. Но с много дисциплина и себераздаване стигнахме до дузпите, които сигурно са би­ли и цел на Акрапович. А реше­нието му да смени вратари­те накрая се оказа гениално. Видя се, че това, което беше решил, го постигна. Радвам се и за хилядите фенове, които въпреки тежките времена на­последък отидоха да подкрепят отбора. Сега за втора поредна година ще играем в Лига Европа, което е голямо удовлетворение за Крушарски, Гонзо и Акрапович за труда, който хвърлиха.

"Всеки допринесе с това, с което трябваше да се занимава. Кру­шарски с финансите, Гонзо с климата и дисциплината в отбора, а Акрапович с правил­ните тактически задачи, кои­то поставяше на отбора. От години Локомотив не е бил толкова добре смазан. За мен, на 73 години, да видя отбора на сърцето си в такова съ­стояние беше изключително въздействащо най-вече на психиката, на настроението ми особено в тези тежки вре­мена. Това беше невероятен подарък към мен и хилядите, които обичат Локомотив. Аз мисля, че повече не трябва да има турнир за Купата на Бъл­гария, защото знаят, че ние ще го спечелим", сподели още легендарният футболист и наставник.