София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Дружина Полска демонстрира характер и спря Испания

Лидерът Швеция е с 4 точки, Словакия има 3, Испания е с 2, а Полша с 1

3 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

Испания и Полша завършиха при резултат 1:1 своя двубой от група "Е" на Евро 2020. Алваро Мората бе точен за "Ла Фурия", докато Робърт Левандовски се разписа за тима на Пауло Соуса. Този резултат завърза много групата, като всеки един тим има шансове за класиране. Лидерът Швеция е с 4 точки, Словакия има 3, Испания е с 2, а Полша с 1.

Домакините успяха да излязат напред в резултата в 24-ата минута. Морено опита да стреля по диагонал към вратата на Полша, но се получи асистенция към Алваро Мората, който от 3-4 метра не сгреши. Попадението бе прегледано от ВАР, след което зачетено.

В края на първото полувреме пред Левандовски се откри отличен шанс. Свидерски изстреля мощен удар, който нацели дясната греда. Топката се върна в краката на Лева, който пък от няколко метра в прати точно във вратаря на Испания.

Голмайсторът на Байерн обаче не пропусна в 53-ата минута. Той се извиси над трима защитници на Испания и с глава простреля Симон за 1:1. Само няколко минути по-късно Испания получи възможност да излезе отново напред в резултата. Съдията Даниеле Орсато отсъди малко пресилена дузпа за "Ла Фурия", след като бе извършено нарушение срещу Морено, но след като той вече бе подал топката. Потърпевшият обаче уцели страничната греда при изпълнението на наказателния удар. Топката се върна на крака на Мората, който пък не успя да уцели вратата.

Мората пропусна да се превърне в герой за Испания. В 83-ата минута той се озова на отлична позиция на няколко метра от вратата, но не успя да реализира.

До края на срещата не падна нов гол и срещата завърши при резултат 1:1.

В последният кръг на груповата фаза Испания се изправя срещу Словакия, а в другия двубой ще премерят сили Швеция и Полша.