София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Джокович спечели и "Уимбълдън"

Матео Беретини измъкна първия сет след страхотен обрат, но нямаше сили за повече

3 годиниТенис 1 Симеон Кисьов

Новак Джокович победи Матео Беретини с 6:7 (4:7), 6:4, 6:4, 6:3 в тазгодишния финал на "Уимбълдън", спечели шестата си титла и вече има три победи в последните четири издания на турнира, който не се проведе през миналата година.

Успехът означава 20-и трофей за сърбина в турнирите от "Големия шлем", както и трети за тази година след победите на Аустрелиън Оупън и "Ролан Гарос".

Ако спечели и US Open (30 август - 12 септември), сърбинът ще стане първият с Голям шлем след 1969 година, когато легендата Род Лейвър печели и четирите най-престижни турнира.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Двубоят започна с колебание за Джокович и възможност за брейк пойнт за Беретини, но италианецът не се възползва. При 2:1 за Джокович дойде първият пробив в сета. След това сърбинът затвърди постигнатото с гейм на нула, а при 5:2 пропусна за сложи край на сета след маратонски гейм. Номер 1 не успя да затвори сета и при свой сервис, допускайки пробив за 5:4, след което Беретини успя да изравни (5:5). Джокович дръпна с 6:5, но Беретини стигна до тайбрек, който започна отлично за италианеца и той поведе с 3:0. Джокович обаче успя да изравни (3:3), но италианецът отново поведе с две точки за 5:3, като в крайна сметка стигна по успеха със 7:4.

Вторият сет започна перфектно за Джокович и той проби Беретини, след което направи 2:0 при свое подаване. Сърбинът успя да запише втори пробив за 3:0, след което авансът му стана 4:0. Беретини взе първия си гейм за 4:1, а Джокович се доближи до победата в сета при 5:1 след свое подаване. Италианецът доведе резултата до 5:2, при който започна обратът в първия сет. Беретини не позволи сетът да приключи и проби сърбина за 5:3. Джокович поведе с 4:0, но след серия грешки позволи на италианския си съперник да вземе гейма и да стопи аванса му до 5:4. Номер 1 в света все пак се взе в ръце и приключи сета с 6:4 с гейм на нула.

Третият сет премина най-равностойно от всички досега, въпреки пробива на Джокович за 2:1. Сърбинът се измъкна от пробив при 3:2 в своя полза и дръпна с повече от гейм едва за 5:3. Беретини върна интригата и намали изоставането си, но Джокович си взе гейма за крайното 6:4 и поведе с 2-1.

Четвъртият сет задмина третия по интрига и до 3:3 нито един от двамата тенисисти не стигна до пробив. Тогава Джокович дръпна в резултата при сервис на Беретини, а след това го затвърди за 5:3. Следващият гейм се оказа последен в мача и Джокович триумфира в тазгодишното издание на "Уимбълдън".