София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Халеп притеснена за целия тенис сезон покрай пандемията

Състезанията по тенис бяха прекратени в първата половина на март, а в началото на април

4 годиниТенис 9 Симеон Кисьов

Номер 2 в световната ранглиста на УТА Симона Халеп (Румъния) е притеснена, че оставащата кампания в тениса до края на календарната година може да бъде отменена заради пандемията от коронавирус. Състезанията по тенис бяха прекратени в първата половина на март, а в началото на април Асоциациите на професионалните тенисисти за мъже и за жени прекратиха всички турнири до 13 юли. Това засегна изцяло сезона на червено и на трева, като "Уимбълдън" няма да се проведе за първи път след 1945 година, а организаторите на "Ролан Гарос" пренасрочиха надпреварата за втората половина на септември.

"Най-лошият сценарий, който се върти в главата ми, е цялата оставаща година да бъде отменена. Сигурна съм, че ще преминем през този труден период, ако спазваме препоръките и си стоим вкъщи. Но в момента ми си струва, че прекъсването ще бъде по-дълго от юли", коментира 28-годишната Халеп, която през този сезон беше лишена от възможността да защитава трофея си на Откритото първенство на Великобритания в Лондон.

Румънката, която има и титла от Големия шлем и от "Ролан Гарос" през 2018 година, не знае колко време ще й бъде необходимо да навлезе в игрова форма при подновяването на кампанията.

"Най-продължителната ми пауза без тенис досега е била три седмици. Нямам представа колко време ще ми отнеме да заиграя отново след толкова дълъг период извън състезателен ритъм. Наистина не знам какво да очаквам. Най-важното е да продължа да поддържам физическа кондиция, защото краката са много важни. Продължавам да тичам и да поддържам мускулите ми активни. Това е наложително, защото движението по корта и ключово", коментира бившата номер 1 в света Халеп.