София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Лудогорец се скъса да пропуска и не успя да победи Марибор 

"Орлите" отправиха 28 удара към вратата на Марибор, Марселиньо удари греда

5 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Лудогорец и Марибор завършиха 0:0 в Разград в първата среща от плейофа за класиране в групите на Лига Европа. "Орлите" сериозно могат да съжаляват за пропуснатата възможност да вземат аванс преди реванша в Словения, който е на 29 август (четвъртък) от 21:45 часа.
Избраниците на Стойчо Стоев се скъсаха да пропускат, а веднъж и гредата спаси словенците - в 79-ата минута след силен изстрел на резервата Марселиньо.
Общо 28 бяха отправените удари към вратата на Марибор (7 в очертанията), която беше заключена от Кенан Пирич. Стражът на словенския шампион се намесваше решително в няколко ситуации, отчайвайки "орлите".
Малко повече от половин час Марибор игра с човек по-малко заради втори жълт картон на Дино Хотич, но и това не помогна на българския гранд да стигне до победата и да направи първата крачка към групите на Лига Европа.