София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Лудогорец поведе в класирането

Пиерос Сотириу уби радостта от изравнителния гол на гостите

3 годиниФутбол 2 Симеон Кисьов

Лудогорец победи Ботев (Враца) с 3:1 в двубой от 9-ия кръг на efbet Лига, игран на стадион "Хювефарма Арена".

Бернард Текпетей (9') даде аванс за разградчани рано-рано в мача, но малко след това Матеус Касини (17') изравни. В края на полувремето два бързи гола на Пиерос Сотириу (35', 38') направи комфортна преднина на "зелените". През втората част шампионите контролираха случващото се на терена и не позволиха да се стигне до някаква промяна на резултата.

Така Лудогорец застана на първото място в класирането на първенството с актив от 18 точки, колкото има и Ботев (Пловдив). Ботев (Враца) пък е на деветата позиция с 9 пункта.

Двубоят започна отлично за домакините, които поведоха в резултата още в 9-ата минута. Сисиньо нахлу отдясно и подаде към Бернард Текпетей, който нанесе силен от трудна позиция пред наказателното поле. Топката влетя в долния десен ъгъл на Красимир Костов.

Врачани обаче отговориха подобаващо в 17-ата минута. Мартин Николов центрира отляво. Топката се удари в гърба на Оливие Вердон, който не успя да реагира. Това даде шанс на Касини, който без забавяне нанесе точен изстрел към вратата.

Постепенно Лудогорец наложи играта си и тимът на няколко пъти пропусна хубави възможности да поведе отново в резултата.

В крайна сметка логичното се случи в 35-ата минута. Клод Гонсалвеш опита да подаде в наказателното поле. Стефан Гаврилов протегна крак, но топката попадна на пътя на Пиерос Сотириу, който не пропусна възможността да се разпише - 2:1.

Само три минути по-късно разградчани удвоиха преднината си, като голмайстор отново бе Сотириу. Текпетей пусна хубаво подаване, което изведе нападателя в стрелкова позиция. Сотириу остана очи в очи с Костов и реализира броени секунди, след като вече се бе разписал във вратата на врачани.

В началото на втората част темпото на игра спадна драстично и логично ситуации пред двете врати липсваха, а двамата треньори предприеха редица смени, които допълнително накъсаха играта.


В 64-ата минута Пинас се опита да шутира, но се получи нещо, като подаване към Ихинио Марин. Нападателят обаче не успя да засече топката и тя мина покрай лявата греда на Костов.

До края на срещата разградчани контролираха случващото се на терена и до промяна на резултата така и не се стигна.