София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Марсиал в Севиля: Играе ми се, искам отново да се наслаждавам на футбола

Севиля е и най-близо до лидера в Ла Лига Реал Мадрид

2 годиниФутбол 2 Симеон Кисьов

Напусналият Манчестър Юнайтед, за да доиграе сезона в Севиля Антони Марсиал обясни избора си. “Не става дума за пари. Просто искам да играя и да се забавлявам. Това е! Ето защо избрах да дойда тук - за да мога да съм на терена и да се наслаждавам на футбола отново”, заяви французинът по време на представянето си в испанския клуб.

На него не се разчиташе на “Олд Трафорд”, което доведе и до желанието му да напусне. “Жадувам да играя по-често и да покажа на какво съм способен. Мисля, че Севиля е перфектното място за това. Искам да вкарвам голове, да правя асистенции и да съм с ключов принос за отбора в следващите пет месеца. В този клуб има толкова много добри футболисти и желая да помогна с опита си”, добави Марсиал.

Наемът му е без клауза за откупуване от страна на андалусийци. Нападателят обаче намекна, че е възможно и да остане там за постоянно. “Засега само съм преотстъпен до края на сезона, но знае ли човек какво ще се случи. Ще видим”, продължи играчът.

“Преговорите не бяха лесни. Още от първия ден исках да дойда в Севиля. Треньорът Юлен Лопетеги и спортният директор Мончи показаха сериозен интерес към мен и ме убедиха да приема офертата. Севиля ме искаше и преди години и поддържаха връзка с мен. Наскоро се свързаха с мен и аз отговорих, че бих могъл да помогна на тима да изпълни целите си. Трябва да сме постоянни в Ла Лига и да сторим всичко по силите си, знаейки, че има и други отбори, които иска да спечелят титлата. През последните няколко месеца тренирах много. Скоро ще го правя с новите ми съотборници и се надявам да се представя добре. Готов съм да играя, ако треньорът има нужда от мен. Мога да го направя още сега. За мен най-важното нещо е да бъда на терена и да помагам с опита си за победи", добави Марсиал.

През този сезон Севиля преследва пета титла в Лига Европа от 2014 насам, както и седма като цяло. Съперник на испанците на осминафиналите е Динамо (Загреб). “Триумфът в турнира е голямата ни отборна цел. Освен това финалът е тук - на "Рамон Санчес Писхуан", така че ние ще направим абсолютно всичко, за да спечелим", завърши той.

Севиля е и най-близо до лидера в Ла Лига Реал Мадрид.