София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Мирослав Ангелов загина по време на тестове

Неговият навигатор Георги Гаджев е в болницата в Шумен в стабилно състояние, с фрактура на таза и е в съзнание

6 месецаМоторни 22 Симеон Кисьов

Четирикратният рали шампион на България Мирослав Ангелов загина днес по време на тестове на макадам близо до Шумен. Неговият навигатор Георги Гаджев е в болницата в Шумен в стабилно състояние, с фрактура на таза и е в съзнание. Навигаторът е в реанимация за допълнително наблюдение, като вече е успял да говори с най-близките си.

Катастрофата по време на втория ден от тестовете е станала на дълга права и с много висока скорост, като състезателният автомобил на Ангелов и Гаджев се е ударил челно в бетонна стена. След удара колата се е запалила, а Гаджев е успял да извади от горящия автомобил Миро, който обаче за съжаление е починал по-късно в болницата от вътрешните наранявания, които е получил при удара, който се предполага, че е бил с над 150 км/ч.

Ангелов започна в петък двудневни тестове на макадам с бившия заводски пилот на Мицубиши в WRC Кристиан Солберг, като имаше идея да кара в Световния рали шампионат догодина в група WRC2.

Този уикенд Миро трябваше да реши дали да участва в последния кръг от румънския рали шампионат на макадам и също така смяташе, че по време на рали "Япония", с което завършва сезона в WRC, да обяви, че планира да кара с програма от 7 ралита в WRC2 догодина.