София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 10 °C Велико Търново 10°C - разкъсана облачност Пловдив 13 °C Пловдив 13°C - ясно небе Варна 10 °C Варна 10°C - ясно небе Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Мирослав Ангелов загина по време на тестове

Неговият навигатор Георги Гаджев е в болницата в Шумен в стабилно състояние, с фрактура на таза и е в съзнание

2 месецаМоторни 222 Симеон Кисьов

Четирикратният рали шампион на България Мирослав Ангелов загина днес по време на тестове на макадам близо до Шумен. Неговият навигатор Георги Гаджев е в болницата в Шумен в стабилно състояние, с фрактура на таза и е в съзнание. Навигаторът е в реанимация за допълнително наблюдение, като вече е успял да говори с най-близките си.

Катастрофата по време на втория ден от тестовете е станала на дълга права и с много висока скорост, като състезателният автомобил на Ангелов и Гаджев се е ударил челно в бетонна стена. След удара колата се е запалила, а Гаджев е успял да извади от горящия автомобил Миро, който обаче за съжаление е починал по-късно в болницата от вътрешните наранявания, които е получил при удара, който се предполага, че е бил с над 150 км/ч.

Ангелов започна в петък двудневни тестове на макадам с бившия заводски пилот на Мицубиши в WRC Кристиан Солберг, като имаше идея да кара в Световния рали шампионат догодина в група WRC2.

Този уикенд Миро трябваше да реши дали да участва в последния кръг от румънския рали шампионат на макадам и също така смяташе, че по време на рали "Япония", с което завършва сезона в WRC, да обяви, че планира да кара с програма от 7 ралита в WRC2 догодина.