София -2 °C
Велико Търново -2 °C
Пловдив 2 °C
Варна 4 °C
Бургас 5 °C
Начало Новини Предавания На живо

От Англия натискали Кубрат да свали новината за мача с Антъни Джошуа

Настояваха да изтрием поста, защото искали те да обявят новината. Но аз не мога да заблуждавам хората и да манипулирам
2 месецаДруги 113 Симеон Кисьов

Кубрат Пулев призна, че е избързал с обявяването на мача с Антъни Джошуа за световната титла в тежка категория. Той разкри, че е имало натиск от Англия и Sky Sports да свали от официалната си страница новината, че вече е подписан договорът за битката на 12 декември в Лондон.

“Настояваха да изтрием поста, защото искали те да обявят новината. Но аз не мога да заблуждавам хората и да манипулирам. Това означава, че докато не го обявят официално, мачът не е сигурен. За да бъдем коректни изрично ни помолиха да не правим коментари за мача с Джошуа, така че положението е малко сложно. Все още не е сигурно дали ще се стигне до мача. Не очаквах, че ще има проблем с това, че аз го обявих, но това си е тяхно право. Но аз все пак си имам договор. Очаквам съвсем скоро да обявят мача", заяви Пулев на официална пресконференция.

"Въпреки че нищо не е обявено официално, аз все пак тренирам и се подготвям. Не е лесно да се организира подобен мач. Към края на седмицата би трябвало да стане ясно дали ще има мач, или няма да има", допълни Кобрата.

Той коментира, че него е без значение къде точно ще се състои мачът, както и дали ще има публика.

"Коментирали сме "O2 Арена" в Лондон, но генерално за мен няма значение къде е позициониран ринга. Важно е какво се случи в него, стига да се стигне до мач. Джошуа си е Джошуа, но ние хората обичаме да възвеличаваме определени личности. Анди Руис беше 8-ми в ранглистата и с един мач стана първи. Животът е един драматичен филм, така че човек трябва да е позитивен и да остане спокоен. Аз силно вярвам в собствените си сили и не смятам, че публиката до такава степен може да помогне. Ако един спортист е концентриран и достатъчно добре подготвен ментално и физически, дори цялата публика да е срещу него, това може само да го мотивира.

“Тренирам, чувствам се в супер форма и понякога дори се изумявам от себе си, когато тренирам в залата. Ще видите един доста по-различен Кубрат в сравнение с мача с Владимир Кличко. През 2014 година аз се изправих абсолютно сам срещу Кличко, даже собственият ми тимч беше срещу мен. Не беше никак лесно срещу всичките тези хора да воювам. Аз останах психически спокоен, но нямах достатъчно опит на самия ринг. Сега съм вече доста по-закоравял боец и няма да допусна такива елементарни грешки като срещу Кличко. Тогава бях пренавит заради голямата публика и голямото очакване. Именно този опит се добива с мачовете. Тогава публиката изигра роля да бъда пренавит, храбър, смел, но страхът трябва да е балансиран, за да предпазва човек себе си.

"Трябва да вярвяте в българската сила и Кубрат Пулев, защото ще видите как мачкаме елегантно и грубо. Един такъв мач би бил огромен успех за мен самия на първо място, както и за България и българския народ. Това все пак би бил мач за три световни титли. Премотивиран съм и отговорен, усещате, че сме в сериозна подготовка и очакваме да се обяви мача на живота ми. Това ще е събитието на годината, на петилетката, дори на десетилетието за България също", каза още Кобрата.

“Безспорно Джошуа има силен удар, както и по-хубав тен. Към Джошуа имам повече уважение, отколкото към Кличко. Мръсните номера с Кличко ми дойдоха в повече. Видя се в следващите мачове с Тайсън Фюри. Мисля, че проправих пътека за българския бокс и мога да съм полезен на следващите поколения. Вече съм опитна бойна машина, която отива да мачка здраво", добави Пулев.

Той разкри още, че подготовката му ще премине на два етапа. Първо триседмичен лагер на Белмекен и след това спаринги в Германия.

"Много пъти съм казвал, че базата в Белмекен е райско място. След последните скандали нещата там са се променили със съдействието на министерството на младежта и спорта, за което се радвам и им благодаря. Въпреки че ме нападнаха, аз съм издръжлив и съм готов да поема всякакви негативи заради общото благо", каза още Кобрата.