София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

ЦСКА победи Левски с 2:1

Стойчо Младенов с осма поредна победа във вечното дерби

3 годиниФутбол 7 Симеон Кисьов

ЦСКА победи Левски с 2:1 в голямото дерби на България. Отборът на Стойчо Младенов обърна този на Станимир Стоилов, след като изоставаше с 0:1 почти до края на първото полувреме. Георги Миланов с красива задна ножица бе точен за "сините", но попадения на Греъм Кери и Жорди Кайседо ЦСКА стигна до успеха.

Така в 8-и пореден двубой Левски не успява да победи ЦСКА, като за последно това се случи през 2019 година.

"Червените" изпревариха Лудогорец в класирането и с 16 точки заемат третото място. "Сините" пък са на 11-о място с 8 точки.

ЦСКА започна по-активно двубоя и още във втората минута имаше шанс да вкара. Матей засече центриране от корнер, но топката мина покрай вратата. Левски пък отвърна с греда. Георги Миланов направи отлично двойно с Цонев и стреля по земя от границата на наказателното поле, а топката срещна страничния стълб.

В 20-ата минута Греъм Кери бе оставен спокойно да получи топката по десния фланг и да навлезе в наказателното поле. Той си нагласи топката и стреля силно по диагонал, но Николай Михайлов показа отличен рефлекс и изби.

В 28-ата минута Левски поведе в резултата. Цонев центрира от ъглов удар, топката бе отклонена на далечната греда, където Георги Миланов със задна ножица прониза Бусато - 1:0 за "сините".

Левски обаче се пропука за пореден път при центриране от корнер в 40-ата минута. Отбраната на "сините" остави Кайседо непокрит в малкия пеналт, но нападателят на ЦСКА не успя да уцели очертанията на вратата при своя удар с глава.

В последните секунди на първото полувреме Вилдсхут проби по крилото, пусна пред вратата на Левски, където Греъм Кери овладя с едно докосване и с второто прати топката във вратата на "сините". 

Първата възможност за второто полувреме бе пред Георги Йомов, но ударът му мина покрай вратата. Жорди Кайседо обаче не сбърка в 64-ата минута. Нападателят на "червените" получи извеждащ пас, освободи се от Шелис и го надбяга, за да се озове сам срещу Михайлов. Кайседо без проблем пусна топката покрай вратаря на Левски и изведе ЦСКА напред в резултата - 2:1.

Баи и Кайседо имаха идентични възможности да отбележат, след като благодарение на грешки на Михайлович излизаха сами срещу вратаря на Левски. И в двата случая обаче Михайлов излизаше и избиваше топката.