София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Валенсия не взе нищо на Балеарските острови и остава замесен в борбата за оцеляване

Единственото попадение за тима от Балеарските острови бе дело на Ведат Мурики в 64-ата минута

11 месецаФутбол 2 Симеон Кисьов

Майорка се наложи над Валенсия с 1:0 като домакин в двубой от 36-ия кръг на испанската Ла Лига. Единственото попадение за тима от Балеарските острови бе дело на Ведат Мурики в 64-ата минута.

След този успех Майорка вече е на 11-о място във временното класиране с актив от 47 точки, докато Валенсия остава замесен в битката за оцеляването в Ла Лига, след като заема 13-а позиция с 40 пункта в актива си.

Двубоят започна с натиск от страна на Валенсия. В 24-ата минута Уго Дуро засече центриране в наказателното поле на Майорка, но бранител на домакините успя да блокира изстрела.

Диего Лопес навлезе с дрибъл в наказателното поле на Майорка в 30-ата минута и шутира ниско по тревата, но Предраг Райкович се разтегна и успя до отрази.

До края на първото полувреме Валенсия продължи да бъде по-опасният отбор, но не стигна до чисто положение пред вратата на Майорка.

Домакините започнаха по-силно второто полувреме от своя опонент, а в 64-ата минута Майорка излезе напред в резултата. Канг-Ин Лий показа страхотна техника и центрира в наказателното поле, където Ведат Мурики засече с глава и прати топката във мрежата на вратата, пазена от Гиорги Мамардашвили.

Десет минути преди изтичането на редовното време на двубоя Джъстин Клуйверт бе намерен на стрелкова позиция и шутира ниско по тревата към долния ляв ъгъл на вратата на Майорка, но Предраг Райкович отново бе на висота.