четвъртък, 19.09.24
13.8 C
София
17 C
Пловдив
16.2 C
Варна
Search Suggestions

      НОВИ ПРОТЕСТИ В ХОНКОНГ

       

      Нови размирици избухнаха в Хонконг през нощта срещу понеделник. Над 40 души са били арестувани при сблъсъци между демонстранти и полиция в района на правителствения комплекс в Хонконг. Най-малко четирима служители на реда са били ранени, предаде ИТАР-ТАСС.
      В неделя вечерта стотици демонстранти се събрали пред правителството и се опитали да проникнат вътре. За да разпръсне тълпата, полицията е употребила гумени палки и газов спрей. Въпреки това голяма част от протестиращите останали в зоната чак до сутринта като са блокирали подходите към комплекса. Това наложило и решението да се прекрати работата в правителствената сграда. Всички събития за днешния ден са били отменени, а на държавните служители е разпоредено да не идват на работа.
      Припомняме, че протестите в Хонконг започнаха преди два месеца. Те са предизвикани от продемократичните активисти, които искат от Пекин да отмени ограниченията за избор на глава на администрацията на специалния район Хонког, които предстоят през 2017 година. Най-големите масови демонстрации бяха през октомври, когато по улиците излязоха десетки хиляди протестиращи с иск да се осигури свободен и всенароден характер за предстоящия избор.

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ