неделя, 29.09.24
14.6 C
София
14 C
Пловдив
17.1 C
Варна
Search Suggestions

      Президентът Радев призова за бързо съставяне на правителство

      „Гласувах с надеждата на всички българи за една по-добра, модерна и проспериращата България“. Това заяви държавният глава Румен Радев след като гласува в изборите за народни представители. Президентът благодари на изборната администрация и на полицаите, гарантиращи сигурността на вота.

      „Правителството е взело всички мерки и съм убеден, че изборите ще протекат спокойно. Както вече подчертах България е правова, демократична държава“, каза Румен Радев.

      В отговор на въпрос държавният глава призова за бързото съставяне на правителство. „След всички „престрелки“ между партиите и тежките обвинения, надявам се, че те ще проявяват разум и национална отговорност и дори с цената на компромиси, които са неизбежни в тази обстановка, ще имаме възможно най-бързо съставяне на правителство“, посочи президентът. И добави, че е готов да изпълни конституционните си задължения в рамките на процедурата по провеждане на консултации и връчване на мандат.

      Помолен да коментира дали има външна намеса в парламентарните избори, президентът призова да се изчака края на изборния ден. „Ще чуете моята ясна позиция, касаеща суверенитета и независимостта на България”, подчерта още държавният глава.

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ