петък, 20.09.24
19.8 C
София
22 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      Поредна грешка в системата на Facebook

      Нова грешка в системата на Facebook. Социалната мрежа погрешка е направила обществено достояние личните съобщения на 14 милиона потребители. Съобщенията им са останали видими за всички в продъльжение на 4 дни.

      От компанията обявиха, че причината е компютърен дефект, който превръщал автоматично в публични съобщенията на някои хора.

      Грешката в системата става през месец май. Компанията заяви, че грешката вече е поправена. Засегнатите потребители ще получат известие, което ще ги прикани да посетят отделна страница, на която могат да прегледат постовете си, засегнати от грешката на системата.

      „Бихме искали да се извиним за тази грешка“, заяви Ерин Игън, който във Facebook отговаря за защитата на личните данни.

      Проблемът се случва в момент, в който Facebook се оказа забъркан в няколко афери с лични данни. Една от тях е допускането на лични данни на милиони потребители да се озоват в ръцете на аналитичната компания „Кембридж Аналитика“, без знанието на потребителите.

      Марк Зукърбърг трябваше да бъде изслушан на два пъти в Конгреса на САЩ. Тогава той увери американските законодатели, че занапред във Facebook ще се отнасят по-грижливо към личните данни на използващите социалната мрежа.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ