неделя, 22.09.24
4.8 C
София
13 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      В САЩ отменят концертите на Игор Бутман заради политическите му убеждения

      В САЩ музикалните заведения продължават да отменят изпълненията на руския музикант Игор Бутман. След джаз клуба на РегентаБар в Бостън, концерт от американското турне на Бутман отмени и джаз клуб в Ан Арбър, Мичиган.

      Планираното събитие изчезна от календара на клуба Blue Llama Jazz, след като местните активисти на организацията „Изкуство срещу агресия“ (Arts Against Agression) уведомиха ръководството на институцията за политическата позиция на музиканта. Те отбелязаха неговата подкрепа за агресивната политика на Русия срещу Украйна, както и факта, че той беше довереник на Владимир Путин на изборите през 2018 г.

      Руският саксофонист има двойно гражданство – руско и американско. Член е на висшето ръководство на партията „Единна Русия“ и нееднократно се е изказвал в подкрепа на агресивната политика срещу Украйна. Държавният департамент на САЩ забранява пътувания на американските граждани на територията на анексирания Крим, което Бутман редовно нарушава. Той е пренебрегнал дори официално изпратената му забрана да присъства на музикалния фестивал „Koktebel Jazz Party“ в Крим.

      Бутман е един от най-изявените джазмени в Русия, собственик на руско-американски музикален лейбъл, директор на няколко международни музикални фестивала, народен артист на Русия. 

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ