понеделник, 23.09.24
4.8 C
София
12 C
Пловдив
15.3 C
Варна
Search Suggestions

      Доц. Андрей Чорбанов: Пандемия има всяка година от много различни неща (ВИДЕО)

      Loading the player...

      Пандемия има дотолкова, доколкото много хора са заразени, над 40 млн. души в света са заразени. Друг е въпросът, че пандемия има всяка година от много различни неща и те трябва да бъдат казвани по начина, по който са. Разбира се, че един вирус е опасен за всеки, който е починал от него, друг е въпросът как трябва да бъде разглеждана пандемита в глобален план и как тя трябва да промени облика на начина ни на живот. Това каза ръководителят на Института по микробиология „Стефан Ангелов“ при БАН доц. д-р Андрей Чорбанов в ефира на предаването Refresh за здраве.

      „Аз смятам, че държавните администрации по света са опозиции на научните такива. В началото на октомври беше публикувана една много сериозна петиция от топ учени от света. В момента са я подписали 50 000 учени и медици от цял свят – от Харвард, Станфорд, Оксфорд, Кеймбридж, Йейл. Топ университетите на света, специалисти по различни вирусни заболявания, които обясняват как трябва да се процедира“, допълни доц. Чорбанов.

      По думите му нещото, което проповядва минаритарното общество, е не държавата да ограничава здравите хора, а много сериозно да отдели тези, които са рискови и да направи всичко възможно останалите максимално бързо да бъдат позитивни по отношение на вируса. 

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ