вторник, 01.10.24
9.4 C
София
14 C
Пловдив
11.1 C
Варна
Search Suggestions

      АТАКАТА ВЪВ ВИЕНА: Първи данни и снимки на ликвидирания терорист

      Loading the player...

      Снощи в центъра на австрийската столица бяха организирани поредица от нападения срещу хора, които бяха определени като планирани терористични нападения, в резултат на което бяха убити четирима души, 17 ранени, някои доста сериозно.

       

      Терористът, извършил кръвопролитието във Виена, беше застрелян от специалните сили на WEGA. Самоличността му е установена. Оказа се 30-годишен бежанец.

      Заподозреният, който позира на снимката с оръжия – включително мачете, което може да е носил по време на атентатите във Виена – се счита, че е бил в Австрия от дълго време.

       

      Според местни медии, малко преди терористичната атака, той е дал клетва за вярност на новия ръководител на терористичната организация ИДИЛ Абу Ибрахим ал-Хашими ал-Кураши.

      Малко преди нападението убиецът публикува друга снимка, в надписа, към която според Bild.de е изразил съчувствие към терористите. Все още не е известно дали публикациите са служили и като призив за съучастничество към атаката. Профилът на заподозрения в Instagram е закрит.

       

      Във вторник сутринта Министерството на вътрешните работи на странара потвърди няколко претърсвания в къщи „около нарушителя“. Няколко души са арестувани. Вътрешният министър Карл Нехамър обяви във вторник сутринта, че убитият нападател е привърженик на ИДИЛ.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ